+36-30/701-4905 hello@iprofit.hu
Select Page

A drótváz (wireframe) a weboldal tervezés egyik első lépése, a weboldal fő strukturális elemeit, szerkezeti egységeit, információs architektúráját tartalmazza vizuális formában.

Drótváz 4

A drótázon ábrázolhatók a weboldal tartalmi egységei (mit fog látni a felhasználó?), leolvasható róla a weboldal struktúrája (a weboldal tartalmi részei egymáshoz képest hol helyezkednek el?), és választ ad arra a kérdésre is, hogy hol és hogyan lépnek majd interakcióba a felhasználók az oldallal.
A drótváz a dizájn alapja, megmutatja, milyen elemeknek kell szerepelnie a weboldalon, azoknak milyen funkciót kell betölteniük, milyen felhasználói igényeket kell kielégíteniük. A részletek megjelenítése nélkül tartalmazza a weboldal felépítését, a navigációs elemeket, a felhasználói felület leírását.

A wireframe általában fekete, fehér, és szürke színű, nem tartalmaz részletesen kidolgozott elemeket, a weboldal vázlatos megjelenítése szöveges magyarázattal az interakciók kifejtésére. Szöveg, végleges tartalom nélkül is elkészíthető.