A web érted dolgozik!

 

Stratégia tervezés, dizájn, tesztelés, módosítás

a jobb üzleti eredmények elérése érdekében.

Linkmarketing

A keresőoptimalizálás egyik fontos része a weboldalra mutató linkek, illletve az oldalról másik weboldalra mutató linkek megfelelő kiválasztása, a linkszövegek optimalizálása.

Keresőoptimalizált, de kevés külső hivatkozással rendelkező oldalak előbbre kerülhetnek a természetes találatok listáján a megfelelően megválasztott, releváns linkek segítségével.

"Ez azt jelenti, hogy minél több link mutat az oldalamra, annál előbbre kerülök a keresőkben?"

Nem, a linkmarketing, linképítéscsak látszólag ilyen egyszerű.

A megfelelő linkek kiválasztása során az oldalaknak több követelményeknek kell eleget tenniük. Többek között elemzésre kerül a weboldal témája, relevanciája, az oldal PR értéke, de az adott weboldalra mutató linkek minősége is.

A piaci verseny erősségétől függően 100-200 jó minőségű link sokkal értékesebb a keresőrobotok számára, mint 1000 rossz minőségű link.

"Hogyan történik a linképítés?"

Első lépésként meg kell határozni a linképítéssel elérni kívánt célokat: a Google-ben a találati helyezés javítása, versenytársak megelőzése, PR érték növelése, stb.

Majd a weboldal és a versenytársak oldalainak elemzése után, szoftver segítségével meghatározzuk a releváns és a kritériumoknak megfelelő oldalakat, melyekből ellenőrzés után elkészítjük a listát a szóba jöhető weboldalakról.

 A linkek forrásai általában a következők:

  • katalógusok
  • linkgyűjtemények
  • közösségi könyvjelzők
  • link baiting
  • partneroldalak(hasonló témával foglalkozó, de nem versenytárs oldalak)

 A megfelelő oldalak kiválasztása után következik a linkszövegek elkészítése, majd a link elhelyezésének kérelmezése. Visszautasítás esetén még 2 alkalommal próbálkozunk a link elfogadtatásával.

A linkek elhelyezéséről pontos dokumentáció készül az oldal megnevezésével, a linkszöveggel, illetve screenshottal, ami bizonyítja a link megjelenését.

A linképítés eredményeinek mérhetősége lassú folyamat: 100-200 link elhelyezése, a linkek Google általi beindexelése akár 1-2 hónapot is génybe vehet.

Léteznek olyan cégek, akik rövid határidővel, nagy mennyiségű linkek elhelyezését ígérik. A linkek elhelyezésének tervezetét érdemes alaposan áttanulmányozni, mert nagy számú backlinkek gyors elhelyezése esetén előfordulhat, hogy a Google által büntetett linkfarmok is megtalálhatók a listán, vagy a szolgáltatónak olyan oldalai, ahonnan a szolgáltatási szerződés megszűnése után lekerülnek a linkek.

Amennyiben a keresőrobotok úgy értékelik, hogy a linkek elhelyezése egy-egy oldalon fizetés ellenében történt, vagy linkfarmra kerül fel az oldal linkja, akkor a Google hátrébb rangsorolja az oldalt, vagy szélsőséges esetben ki is zárhatja a keresőből.

Kérje árajánlatunkat linkmarketing szolgáltatásunkra!

Kapcsolat

inbound certified professional
Bing Accredited Professional vizsga tanúsítvány
Google Display Hirdetés vizsga