Fedezd fel,...

 

...hogy működik a digitális világ, az online marketing,

ismerd meg a legfontosabb szakkifejezéseket!

Hogyan érhetem el potenciális vásárlóimat célzottan az interneten?

Hatékony célcsoport elérés online marketing eszközökkel: keresőhirdetés, e-mail marketing, közösségi oldalak, fórum marketing, közösségi marketing.

Az interneten számos hirdetési forma segítségével érhetők el célzottan a potenciális fogyasztók, kisebb meddőszórás és jobb targetálás lehetséges, mint offline reklámeszközök használata esetén. 

Az egyik lehetőség a keresőhirdetés, illetve a hirdetési rendszerek tartalmi hálón kulcsszavak alapján megjelenő hirdetései, a közösségi oldalakon elhelyezhető szöveges, képes hirdetések (pl.: Facebook).

Ezek a hirdetések csak abban az esetben jelenik meg, ha a felhasználó a hirdetésre releváns kulcsszavakra keres rá a keresőben, illetve ilyen tartalmakat olvas a hirdetési rendszerek partneroldalain. 

A kulcsszavak, keresőkifejezések minél pontosabb megadása csökkenti a meddőszórást, hatékony célcsoport elérést biztosít.

A célcsoport hatékonyabb elérését  biztosítja a keresőhirdetések esetén a földrajzi célzás lehetősége, mely segítségével behatárolható, hogy mely területen élő felhasználók számára jelenjen meg a hirdetés.  

Szintén hatékony targetálást tesz lehetővé az e-mail marketing segítségével. E-mail marketing kampányt nemcsak a saját oldalon gyűjtött felhasználói listára küldhetünk, de nagy szolgáltatóktól bérelhetünk olyan címlistákat, melyeket a hirdetési céloknak, célcsoportnak megfelelő szegmentumok alapján válogatnak le - így biztosítva a minimális meddőszórást. 

fórummarketing, illetve a közösségi marketing segítségével a fogyasztói csoportok közvetlenül is megszólíthatók, bevonhatók a márka kommunikációba. 

  • Létrehozva: 2009-12-06

Kapcsolat

inbound certified professional
Bing Accredited Professional vizsga tanúsítvány
Google Display Hirdetés vizsga