A web érted dolgozik!

 

Stratégia tervezés, dizájn, tesztelés, módosítás

a jobb üzleti eredmények elérése érdekében.

Valid honlap CMS-sel

Szerző: Németh Krisztina Közzétéve: 2010-03-23 Kategória: Weboldal tervezés, CMS: Wordpress, Joomla!, Drupal

Valid honlap CMS-sel

Amikor CMS rendszerekről esik szó, többször szóba kerül, hogy a CMS rendszerek nem alkalmasak a W3 HTML, illetve CSS szabványoknak megfelelő, összetett honlapok készítésére, mivel ezeknek a rendszereknek az alaptulajdonsága, hogy különböző programozók által megírt részegységekből, modulokból épülnek fel.

A validitás kérdése több szempontból is igen fontos:

  • a látogatók szempontjából: minél validabb egy honlap, annál inkább felhasználóbarát (jobb az olvashatósága, gyorsabban töltődik be, minden funkció megfelelően működik, stb.)
  • a keresőrobotok szempontjából: könyebben, gyorsabban értelmezhető a weboldal kódja.

Mivel a HTML szabványoknak megfelelően felépülő oldalak megkönnyítik a robotok munkáját, ezért a keresők előbbre rangsorolják ezeket a találati listában.

A több funkciót is integráló honlapok esetén a különböző programozók által fejlesztett modulok szabványoknak való megfelelése különböző mértékű lehet, ezért a weboldalhoz adott minden új komponens esetén érdemes ellenőrizni a honlap validitását a W3 weboldalán.

A HTML, illetve a CSS kód ellenőrzése teljesen ingyenes, elegendő csak a weboldal címét beírni és azonnal megtudhatjuk, hogy milyen programozási hibák találhatók oldalunkon.

A W3 oldalán már az is ellenőrizhető, hogy honlapunk milyen mértékben felel meg a mobilon történő böngészés követelményeinek. Azoknak, akik célcsoportja, látogatói elsősorban mobilról böngészik a webet, mindenképpen érdemes használniuk ezt az eszközt.

Oszd meg!

Hozzászólások (0)

Írj egy hozzászólást

Vendégként szólsz hozzá. Lent tudsz bejelentkezni.

Kapcsolat

inbound certified professional
Bing Accredited Professional vizsga tanúsítvány
Google Display Hirdetés vizsga