A web érted dolgozik!

 

Stratégia tervezés, dizájn, tesztelés, módosítás

a jobb üzleti eredmények elérése érdekében.

Biztonsági problémák a Zümm-nél?

Szerző: Németh Krisztina Közzétéve: 2010-02-19 Kategória: Google, Online marketing hírek

Biztonsági problémák a Zümm-nél?

A Google Zümm-el kapcsolatos biztonsági problémákról szól Dajkó Pál IT Café-n megjelent írása "A Google eddigi legnagyobb bukása lehet a Zümm" címmel.

Bár a Buzz még szinte gyerekcipőben jár, máris több adatbiztonsági probléma merült fel a működésével kapcsolatban.

A legfőbb problémát az okozta a Gmail felhasználói számára, hogy a Zümm az első használatkor a fiókban tárolt információk alapján automatikusan létrehoz egy kapcsolati hálót és ezt nyilvánossá is teszi. Ezzel számos személyes adat nyilvánosan elérhetővé válik.

A cikkben beszámolnak arról a nagy port kavart esetről is, amikor is egy erőszakos ex-férje elől bujkáló nőt talált meg volt férje a szolgáltatás segítségével.

Ezt a problémát a Google az alapbeállítások megváltoztatásával orvosolta. (Aki változtatni szeretne a beállításokon, az a Gmail fiók "Beállítások" menüpontjában a "Zümm" fül alatt teheti meg, ahol nem csak a beállítások megváltoztatására, de a szolgáltatás letiltására is lehetőség van.)

Talán elkerülhető lett volna a probléma, ha a szolgáltatás indítása előtt a Google elvégzi a szokásos, a Google alkalmazottjai és családtagjaik bevonásával végzett teszteket.

Természetesen a hackerek sem kímélték a Buzzt: gyorsan megtalálták a gyenge pontjait. A legnagyobb gondot az okozta, hogy egy hacker képes volt megállapítani a Zümm-öt használó user pontos helyét. Ezt a hibát azóta már természetesen kijavították, de ki tudja, hogy még milyen más rejtett hibákra fog fény derülni a közeljövőben.

Egyelőre úgy tűnik, hogy a Buzz-nak nagyobb volt a füstje, mint a lángja.

Oszd meg!

Hozzászólások (0)

Írj egy hozzászólást

Vendégként szólsz hozzá. Lent tudsz bejelentkezni.

Kapcsolat

inbound certified professional
Bing Accredited Professional vizsga tanúsítvány
Google Display Hirdetés vizsga