A web érted dolgozik!

 

Stratégia tervezés, dizájn, tesztelés, módosítás

a jobb üzleti eredmények elérése érdekében.

Posztolás szabályosan?!

Szerző: iProfit Közzétéve: 2012-02-15 Kategória: Közösségi média marketing, Facebook

Posztolás szabályosan?!

Másodpercenként 700 bejegyzés, poszt, hozzászólás generálódik a facebook-on, de vajon tisztában vagyunk-e vele, hogy mit lehet és mit nem, mi az, amiért akár le is tilthatná a facebook a profilunkat, oldalunkat?

Pedig néhány egyszerű szabályt kell csak betartanunk:

 • Akárcsak a való életben, a facebookon sem sérthetjük meg a törvényt, buzdíthatunk annak megsértésére, mások elleni erőszakra, szabadságjogaik megsértésére, mások vagyona elleni támadásra.
 • A facebook elkötelezett az önpusztító életmód (pl. étkezési zavar, drog problémák) kialakulásának megelőzésében, így az ilyesmire irányuló reklámokat, oldalakat törlik.
 • A szabad véleménynyilvánítás és szólásszabadság nem jelenti azt, hogy erőszakos, mások zaklatására alkalmas bejegyzéseket, hozzászólásokat tehetünk közzé, vagy ilyen módon támadhatunk más felhasználókat.
 • Tilos a gyűlölet beszéd, mások faji alapon, egészségügyi állapotuk alapján, etnikai vagy nemi hozzátartozásuk alapján történő diszkriminálása.
 • Tiltott továbbá a szadista jellegű, tartalmú képek, videók közzététele.
 • Meztelenséget bemutató, vagy pornográf tartalmú bejegyzések közzététele sem megengedett. Természetesen egy műalkotás, vagy családi fotón gyermekét szoptató anyuka ez alól kivételt jelent.
 • A facebook feltételezi, hogy mivel ez egy közösségi oldal, aminek alapvető célja, hogy az emberek kommunikálhassanak egymással, kapcsolatot teremtsenek, ezért mindenki a saját személyes adatait használja. A facebook szabályainak megsértését jelenti, ha másnak adjuk ki magunkat, más személyes adatait használjuk, vagy több, hamis profilt hozunk létre.
  Egyes statisztikák szerint a facebook profilok akár fele is lehet, hogy hamis, pl. marketing célból létre hozott profil, de az óvatos becslések is közel 10%-ra teszik ezek arányát.
 • Természetesen alapvető elvárás, hogy más szellemi tulajdonát ne tegyük közzé, ne állítsuk be sajátunkként.
 • Ne spameljünk és főleg ne zaklassuk a felhasználókat üzleti ajánlatokkal úgy, hogy arra nem kaptunk tőlük engedélyt, felhatalmazást.

Kockáztatni nem érdemes: ha nem is az első esetben, de a szabályok folyamatos, vagy tömeges megsértése esetén számíthatunk profilunk, oldalunk törlésére.

Senki nem szeretné elveszteni a facebookon összegyűjtött több száz ismerősét, barátját, vagy céges oldal esetén a sokszor nem kevés anyagi ráfordítást is igénylő rajongói tábort.

Oszd meg!

Hozzászólások (0)

Írj egy hozzászólást

Vendégként szólsz hozzá. Lent tudsz bejelentkezni.

Kapcsolat

inbound certified professional
Bing Accredited Professional vizsga tanúsítvány
Google Display Hirdetés vizsga