A web érted dolgozik!

 

Stratégia tervezés, dizájn, tesztelés, módosítás

a jobb üzleti eredmények elérése érdekében.

Pinterest - az új közösségi média trend

Szerző: iProfit Közzétéve: 2012-03-20 Kategória: Közösségi média marketing, Pinterest, Online marketing

Pinterest - az új közösségi média trend

Az utóbbi idők egyik leggyakrabban emlegetett új közösségi média site-ja a Pinterest, de mi is ez az egész, hogyan illeszthetjük be marketing mixünkbe?

Mi a Pinterest és hogyan működik?

Nem túl meglepő módon, a Pinterest a számítástechnikai fejlesztések bölcsőjéből, Palo Alto-ból indult. 2010 tavaszán indították el a béta verziót, 2011-re pedig már a Time Magazin legjobb 50 weboldalának listáján szerepelt.

A Pinterest tulajdonképpen nem más, mint egy közösségi képmegosztó oldal, ahol a regisztrált tagok témák szerint csoportosított fotókat oszthatnak meg egymással oly módon, hogy azokat a falukra "pin"-elik.

(Korábban Wists néven már volt egy hasonló próbálkozás.)

Kinek érdemes jelen lennie a Pinteresten?

A közösségi média jelenlét, a kevés fizetős szolgáltatás ellenére is, mára már az egyik legköltségesebb online marketing eszköz. Rengeteg időráfordítást és külső humán erőforrás bevonást (pl.: közösségi média szakember, ügynökség, facebook applikáció fejlesztők, stb.) igényel, ezért mielőtt csatlakoznánk ehhez az újabb közösségi oldalhoz érdemes alaposabban megvizsgálnunk, hogy segíti-e marketing- és értékesítési céljaink elérését.

Azoknak, akiknek terméke elsősorban a női fogyasztóknak szól, érdemes csatlakoznia, mivel a Pinteresten a pin-eket jelenleg 97%-ban nők osztják meg.

A pin-ek kb. 80%-a megosztás, 20%-a az egyedi feltöltés.

Az oldalnak 12 millió havi látogatója van, arról azonban sajnos nem rendelkezünk információval, hogy ebből jelenleg most mennyi a magyar.

A Digsandbox februárban egy látványos infografikában foglalta össze a legfőbb tudnivalókat:

Pinteresr infographic

Oszd meg!

Hozzászólások (0)

Írj egy hozzászólást

Vendégként szólsz hozzá. Lent tudsz bejelentkezni.

Kapcsolat

inbound certified professional
Bing Accredited Professional vizsga tanúsítvány
Google Display Hirdetés vizsga