A web érted dolgozik!

 

Stratégia tervezés, dizájn, tesztelés, módosítás

a jobb üzleti eredmények elérése érdekében.

Facebook: milyen ingyenes eszközöket használhatunk a facebook-on?

Szerző: Németh Krisztina Közzétéve: 2010-12-23 Kategória: Közösségi média marketing, Facebook

Facebook: milyen ingyenes eszközöket használhatunk a facebook-on?

Használjuk ki maximálisan a facebook által biztosított ingyenes eszközöket!

Sokan kérdezték, hogy mit lehet ingyenesen, alkalmazás fejlesztése nélkül megvalósítani a facebook-on, hogyan tudják esztétikusabbá és hatékonyabbá tenni facebook profiljukat?

A facebook által a profil egyedivé tételére biztosított lehetőségek ugyan korlátozottak, de vannak olyan ingyenes, a szolgáltató által biztosított eszközök, utily-k,amik segítségével mégis cégünkre, vállalkozásunkra jellemzővé tehetjük facebook profilunkat nagyobb fejlesztési költségek nélkül.

Erre az egyik legjobb példa az amerikai Victoria's Secret facebook profilja, mely az ingyenesen elérhető eszközöket maximálisan kihasználja marketing céljai megvalósítására.

1. Tetszőleges profilkép feltöltése:

Bár szélessége nem módosítható, de a facebookra feltölthető profilkép magassága tetszőleges, így igényeinknek megfelelően alakítható.

Célszerű olyan profilképet választanunk, mely vizuálisan kapcsolható a weboldalunkhoz, a cég arculatához, kapcsolódik a többi, facebookon használt grafikához és szerepel rajta a cég legfőbb azonosítója, a logó.

2. Posztoljunk folyamatosan az üzenőfalra!

A facebook profilt nem elég létrehozni, folyamatosan tartalmat is kell generálnunk, hogy rajongóink érdekődését fenntartsuk.

Err remek alkalmak a különböző promóciók, termékünkkel kapcsolatos hírek, iparági kutatások eredményei, rajongók által beküldött hozzászólásokra történő reagálások.

Ha termékünk, cégünk profilja megengedi, törekedjünk rá, hogy lehetőleg hetente 2-3 posztot helyezzünk el üzenőfalunkon.

3. Osszuk meg fotóinkat, videóinkat!

Facebook fotómegosztás Woman Secret

Facebook videómegosztás

A közösségi média általános alapszabálya, hogy osszunk meg minél több olyan tartalmat, mely az irántunk érdeklődő, minket olvasó felhasználók számára érdekes, hasznos lehet.

Az interneten tartalom "fogyasztásának" legnépszerűbb, leggyorsabb módja a fotók, videók letöltése, megtekintése. A facebookon lehetőségünk van rá, hogy bármilyen fotót, videót ingyenesen feltöltsünk tároljunk profilunkban, illetve lehetőséget adjunk oldalunk rajongóinak képek feltöltésére. Ezáltal bevonhatjuk őket facebook profilunk fejlesztéseébe, interaktívvá tehetjük profilunkat.4. Indítsunk fórumot a facebook profilunkban és adjunk lehetőséget a rajongóknak, hogy kapcsolatba kerüljenek cégünk képviselőivel!

4. Folyamatos kapcsolattartás a rajongókkal

Facebook Victoria's Secret Angel Caht

Facebook Victoria's Secret fórum

A Victoria's Secret oldalán több lehetőséget is találhatunk a céggel, a cég képviselőivel , illetve a többi rajongóval történő kapcsolatfelvételre: indíthatunk fórumokat, hozzászólhatunk a fórumokhoz, vagy kommentelhetünk az "angyalok chat"-jében.

Ezekkel az ingyenesen rendelkezésre álló eszközökkel a Victoria's Secret közösségi élményt ad rajongóinak, melyet egy exkluzív, elő videóközvetítés fokoz.

5. Tudósítsd rajongóidat élőben a fontos eseményekről!

Facebook - Victoria's Secret élő videóközvetítésA UStream élő videóközvetítése segítségével a rajongók "real time" is követhetik a cég legfontosabb eseményeit és a facebook oldalon ezt kommentezhetik is.

Az élő videóközvetítéssel exkluzív tartalmat biztosíthatunk cégünk, termékünk leghűségesebb rajongóinak.

 

 

6. Jelezzük előre a fontos eseményeket!

Facebook - Victoria's Secret eseények

Amennyiben termékünkhöz, szolgáltatásunkhoz kapcsolódik online, vagy offline oktatás, esetle roadshow, vagy több helyen lebonyolított akció, akkor jó hasznát vehetjük az eseményeket megjelenítő alkalmazásnak, mely segítségével előre tudathatjuk, hogy hol és mikor várható a következő fontos esemény.

 

 

7.  Kommunikáljuk a facebook oldalunkon, hogy mely más csatornákon érhető még el cégünk, termékeink, szolgáltatásaink

Facebook - Victoria's Secret egyéb oldalak

Facebook - Victoria's Secret iphone applikáció

A weboldalunkon kívül kössük össze facebook oldalunkat mindenk olyan közösségi oldallal, amelyet marketingkommunikációs célokból használunk.

Amennyiben rendelkezünk ingyenes letöltésekkel, infotermékekkel, esetleg mobil telefonra fejlesztett applikációkkal, játékokkal, akkor ezt se mulasszuk el kommunikálni facebook oldalunkon.

8. Jutalmazzuk rajongóinkat kuponokkal, adjunk lehetőséget számukra a facebookon ajándékutalványok letöltésére!

Facebook - Victoria's Secret ajándékutalványSzintén nem igényel fejlesztést az ajándék kuponok, ajándékutalványok facebook-ra történő feltöltése sem.

Hűséges rajongóinkat jutalmazhatjuk különböző, termékre beváltható, csak a facebook-on keresztül elérhető kuponok, kedvezményes ajándékutalványok letöltésével is, mely nem igényel külön applikációt: elég egy új tabot, "fület" létrehoznunk facebook profilunkban, melyre feltölthetjük nyomtatható kuponunkat.

9. Csináljunk sajtószobát!

Facebook - Victoria's Secret sajtószoba

Nagy forgalmú facebook oldal esetén a tipikusan az újságírók számára a honlapon elhelyezett információkat, híreket kommunikálhatjuk a rajongói oldalon is, így a sajtó képviselő gyorsabban juthatnak a hírekhez, megkíméljük őket a weboldalon történő keresgéléstől.

 

 

10. Szavazás

Facebook - Victoria's Secret szavazásA facebook-on lehetőségünk van a rajongók véleményének szavazás útján történő megismerésére. Az ingyenes applikáció segítségével egyelőre egy kérdés feltevésére van lehetőségünk, melyre a kiválasztott lehetősé megjelölésével válaszolhatnak a rajongók.

A szavazás modul segítségével választ kaphatunk a felhasználóktól a számunkra marketing, vagy értékesítési szempontból legfontosabb kérdésekre, illetve hasznos információkat szerezhetünk a termékfejlesztésre vonatkozólag is.

Mint látható, a korlátozott dizájn lehetőségek ellenére is sok hasznos, ingyenes eszköz áll rendelkezésünkre a facebook-on, melyek felhasználásával jelentős előnyt kovácsolhatunk a kevésbbé naprakész konkurenciával szemben. Egy dolgot azonban nem szabad elfelejteni: facebook oldalunk létezését k- pl. like box segítségével - kommunikáljuk hivatalos weboldalunkon is, hogy eddigi ügyfeleink, illetve a keresőkből érkező felhasználók is megtalálhassák!

Oszd meg!

Hozzászólások (0)

Írj egy hozzászólást

Vendégként szólsz hozzá. Lent tudsz bejelentkezni.

Kapcsolat

inbound certified professional
Bing Accredited Professional vizsga tanúsítvány
Google Display Hirdetés vizsga