A web érted dolgozik!

 

Stratégia tervezés, dizájn, tesztelés, módosítás

a jobb üzleti eredmények elérése érdekében.

Pinterest - az új közösségi média trend Pinterest - az új közösségi média trend

Dátum: 2012-03-20

Az utóbbi idők egyik leggyakrabban emlegetett új közösségi média site-ja a Pinterest, de mi is ez az egész, hogyan illeszthetjük be marketing mixünkbe?

Mi a Pinterest és hogyan működik?

Nem túl meglepő módon, a Pinterest a számítástechnikai fejlesztések bölcsőjéből, Palo Alto-ból indult. 2010 tavaszán indították el a béta verziót, 2011-re pedig már a Time Magazin legjobb 50 weboldalának listáján szerepelt.

A Pinterest tulajdonképpen nem más, mint egy közösségi képmegosztó oldal, ahol a regisztrált tagok témák szerint csoportosított fotókat oszthatnak meg egymással oly módon, hogy azokat a falukra "pin"-elik.

Március 30-tól jön a timeline Március 30-tól jön a timeline

Dátum: 2012-03-04

A február 29-i marketing konferenciáján a facebook bejelentette, hogy 2012. március 30-tól minden oldal megjelenítését automatikusan átváltja timeline nézetre.

Az új megjelenés letisztultabb, a dizájn trendeknek jobban megfelel, de a céges oldalakat, vállalkozásokat a fizetett hirdetések használatára ösztönzi, mert kevésbé alkalmas az "ingyenes" eszközökkel történő reklámozásra.

A timeline bevezetésével sok régi funkció új helyet kap, illetve új funkciók is megjelennek.

A legfontosabb facebook szabályok a 2012 máricusi változások után A legfontosabb facebook szabályok a 2012 máricusi változások után

Dátum: 2012-03-05

Általános szabályok

  • Csak az arra jogosult, felhatalmazott hozhat létre, kezelhet márka oldalt, céges facebook oldalt, vagy indíthat rajongói oldalt közéleti személyiség nevében. 

A facebook indulásakor a Coca-cola oldalát két lelkes rajongó indította. A jelen szabályozás értelmében ez most már nem lenne lehetséges. A teljességhez hozzátartozik, hogy később az oldal a márka felügyelete alá került, megtartva az alapítókat adminisztrátorként.

Posztolás szabályosan?! Posztolás szabályosan?!

Dátum: 2012-02-15

Másodpercenként 700 bejegyzés, poszt, hozzászólás generálódik a facebook-on, de vajon tisztában vagyunk-e vele, hogy mit lehet és mit nem, mi az, amiért akár le is tilthatná a facebook a profilunkat, oldalunkat?

Pedig néhány egyszerű szabályt kell csak betartanunk:

Kapcsolat

inbound certified professional
Bing Accredited Professional vizsga tanúsítvány
Google Display Hirdetés vizsga