A web érted dolgozik!

 

Stratégia tervezés, dizájn, tesztelés, módosítás

a jobb üzleti eredmények elérése érdekében.

10 twitter tipp Guy Kawasaki-tól

Szerző: Németh Krisztina Közzétéve: 2010-02-21 Kategória: Közösségi média marketing, Twitter

10 twitter tipp Guy Kawasaki-tól

Anita Campbell (a Small Business Trends alapítója, író) az Open Forumon foglalja össze Guy Kawasaki (Alltop alapító) tippjeit a hatékony csiripelésről.

1. Blog, vagy változó tartalmakat, újdonságokat közzétevő oldal esetén a Tweetmeme gomb elengedhetetlen. Megmutatja, hogy hányan tartják jónak, érdekesnek és az írást.

2. A másik fontos dolog, hogy a közölt tartalom legyen retweet-elhető, azaz egyszerűen, egy gombnyomással tudjuk mások figyelmébe ajánlani az érdekesnek tartott cikket.

3. Használjuk a Stumbleupon, az Alltop, vagy a Smart Brief szogáltatásait a friss, "elcsiripelhető" tartalmak keresésére. Ezek a szolgáltatások természetesen elsősorban az angol nyelvű felhasználók igényeit elégítik ki.

4. Kérjünk segítséget másoktól, kérjünk fel "szellem-csiripelőket" (a szellemírók analógiájára). Arra vigyázzunk, hogy a szellem-csiripelő soha ne válaszoljon direct message-ekre, vagy a kifejezetten nekünk szóló - "@..." - kérdésekre.

5. Ne írjunk túl sok személyes csiripet, mert az csak celebek, vagy ismerősök esetén érdekes.

6. Csiripeljük el a blogbejegyzéseinket, új cikkeinket.

7. Minden csiripünket ismételjük meg, mivel nem minden követőnk figyeli folyamatosan a csiripeket. (Guy Kawasaki négy alkalommal teszi közzé ugyanazt az információt - mindegyik körülbelül 600 kattintást eredményez.)

8. Készüljünk fel a negatív visszhangokra, de ne hagyjuk befolyásolni a véleményünket: használjuk úgy a twittert, ahogy szeretnénk.

9. Ne fizessünk a követőkért! Csiripeljünk érdekes dolgokról és követni fognak minket.

10. Megkérdezték Kawasaki-t arról is, hogy mi a véleménye a pénzért történő, "szponzorált" csiripelésről. A kérdésre válaszolva azt nyilatkozta, hogyha a meggyőződésével azonos dologra kérnék meg, akkor elvállalná. (Pl. Szereti az Audi-t, ezért ha felkérnék, hogy reklámozza őket a twitteren, nem mondana nemet.)

Oszd meg!

Hozzászólások (0)

Írj egy hozzászólást

Vendégként szólsz hozzá. Lent tudsz bejelentkezni.

Kapcsolat

inbound certified professional
Bing Accredited Professional vizsga tanúsítvány
Google Display Hirdetés vizsga