A web érted dolgozik!

 

Stratégia tervezés, dizájn, tesztelés, módosítás

a jobb üzleti eredmények elérése érdekében.

YouTube videó hirdetés optimalizálása

Szerző: iProfit Közzétéve: 2012-09-21 Kategória: YouTube, Közösségi média marketing, Google AdWords, Keresőoptimalizálás (SEO), Keresőmarketing, Konverzióoptimalizálás (CRO)

YouTube videó hirdetés optimalizálása

A YouTube 800 millió egyedi felhasználó látogatja havonta, így a hirdetések segítségével könnyen, gyorsan érhetün el nagy tömegeket. Ahhoz, hogy a hirdetéseink minél hatékonyabbak legyenek és kedvező áron jussunk hozzájuk optimalizálni kell őket.

Az optimalizálásnak három fő területe van:

 1. A videó kreatívjának optimalizálása
 2. A licit optimalizálása
 3. A célzás optimalizálása

1. A videó kreatívjának optimalizálása

 • Teszteljünk többféle videót!
  A kreatív legyen szórakoztató és több verzióban is készüljön el, hogy gyakran lehessen cserélni.
 • A szokásos TV szpot-októl eltérően a márkanevet, márkát, terméket a videó elején jelenítsük meg, hogy akik nem nézik végig, azok is lássák!
 • Próbáljunk ki többféle "thumbnailt", leírást és szöveges hirdetést, hogy mi az, amire a felhasználók a jobb oldalon elhelyezett ajánló listában a legtöbben kattintanak.
 • A YouTube-on lehetőség van a videókra feliratot elhelyezni. Ezeknek a feliratoknak a segítségével a nézőket átirányíthatjuk YouTube (márka)csatornánkra, felkérhetjük őket a videó like-olására, kommentelésre, vagy átirányíthatjuk őket a weboldalunkra.
 • A kommentek letilthatók: ha sok negatív hozzászólás lenne várható a tartalmunkkal kapcsolatban, vagy nem vagyunk felkészülve ezek megfelelő kezelésére, akkor a hirdetés beállításoknál ne engedélyezzük a kommentelést.
 • Próbáljuk elérni, hogy minél hosszabban nézzék meg a videót a felhasználók, ne hagyják el gyorsan az oldalt.
 • Határozottan szólítsuk fel a nézőket valamilyen cselekvésre (videó like-olására, feliratkozásra, megosztásra, kommentelésre, kattintásra).
 • Figyeljünk rá, hogy a nézők gyorsan hozzá tudjanak jutni a számukra érdekes tartalmakhoz.

2. Licit optimalizálás

A kampányok kezdetén általában fix költségkeretet határozunk meg egy adott időzsakra. Ahhoz, hogy ezt a versenyhez, megjelenésekhez képest a legoptimálisabban tudjuk kihasználni optimalizálni kell az ajánlatainkat.

A licit optimalizálásának folyamata meghatározott büdzséhez:

- napi keret mellett növeljük a hirdetések megjelenései gyakoriságát

- figyeljük meg, milyen gyorsan fogy el a napi keretünk

- ezek alapján úgy osztjuk be a büdzsét, liciteket, hogy az az egész napra elegendő legyen.

3. A célzás optimalizálása

Sokan használják a YouTube-ot bejelentkezés nélkül, ezért a hirdetések célzásánál az életkort érdemes szem előtt tartani és azt a korosztályt kizárni, akiknek nem szeretnénk megjeleníteni a hirdetést. Ez célszerűbb, mint pontosan megadni, hogy milyen életkorra szeretnénk hirdetni.

A YouTube hirdetések célzásában segít a remarketing is: azoknak a felhasználóknak, akik legalább 10 másodpercig nézik a videó hirdetést következő alkalommal már másik videót tudunk mutatni, így akár egy hosszabb történetet is elmesélhetünk egy felhasználónak.

Oszd meg!

Hozzászólások (0)

Írj egy hozzászólást

Vendégként szólsz hozzá. Lent tudsz bejelentkezni.

Kapcsolat

inbound certified professional
Bing Accredited Professional vizsga tanúsítvány
Google Display Hirdetés vizsga