A web érted dolgozik!

 

Stratégia tervezés, dizájn, tesztelés, módosítás

a jobb üzleti eredmények elérése érdekében.

Google kereső: az ismeretlen ismerős 4.

Szerző: iProfit Közzétéve: 2012-02-12 Kategória: Google

Google kereső: az ismeretlen ismerős 4.

A konkrét keresésen felül sok egyéb olyan dologra is használhatjuk a Google keresőjét, amire elsőre nem is gondolnánk.

 • A keresőből nem kell átváltanunk a számológép alkalmazásra, ha valamit ki szeretnénk számolni: elég, ha begépeljük a keresőablakba a képletet. A Google keresőjében nem csak alapműveleteket végezhetünk, de ugyanúgy számolhatunk szögfüggvényekkel, százalékokkal is, mint egy normál számológépen (pl.: sin (45); 10% of 1280; (450+350)*5).

Az összes elvégezhető számítási művelet itt tekinthető meg: http://www.googleguide.com/help/calculator.html

 • A számítási feladatok mellett lehetőség van mértékegységek átváltására is (pl.: 3 láb in cm, 1 oz in gram), de római számokról is megtudhatjuk, hogy mennyit is jelentenek (pl.: MDCC in arabic), vagy épp fordítva (pl.: 1977 in roman). A programozók pedig bármelyik számról azonnal megtudhatják, hogy mennyi bináris számrendszerben (pl.: 98 in binary).
 • A Google néhány olyan matematikai, illetve fizikai állandó értékét is ismeri, mint a Π, vagy a fénysebesség.
 • Utazáskor is hasznos lehet a kereső: megtudhatjuk, hol is van úticélunk (pl.: location of:észtország, where is budapest), illetve még az adott hely térképét is megtekinthetjük a MAP (pl.: map budapest) parancsszó segítségével, de gyorsan átválthatunk egyik pénznemről a másikra is. Pl.: 4000 forint in usd

location

 • Az ország helyzetén túl zászlóját is megismerhetjük a FLAG OF paranccsal (pl.: flag of hungary), de ha kíváncsiak vagyunk rá azt is megtudhatjuk, hogy mi a legmagasabb pontja (pl.: highest point of Hungary), illetvi hogy hívják egy ország fővárosát (capital of hungary).

highest_point

 • A POPULATION parancsszó segytségével megtudhatuk, hogy mennyien laknak az adott országban (pl.: population Hungary 2011).
 • Szintén jól jön utazáskor, hogy az egyszerű WEATHER paranccsal megnézhetjük bárhol a világon az aznapi időjárást, illetve egy hétre előre előrejelzést is kapunk.

weather

 • Nem csak földi célpontokról szerezhetünk információt, de a bolygók tömegét és sugarát is megtudhatjuk. Ehhez a parancsok: m_saturn, r_saturn.
 • A FILMEK parancs és a város megadásával megtudhatjuk, hogy éppen milyen filmeket vetítenek az adott város mozijaiban.
  Az "Összes film megtekintésé"-re kattintva minden, éppen játszott filmet egyenként listázza ki a Google egy rövid ismertetővel és az adott városban a filmet játszó mozik listájával.
  A bal oldalon megjelenő menü segítségével tovább finomítható a keresés: kereshetünk filmet mozi, vagy kategória szerint.

filmekfilmek2

Oszd meg!

Hozzászólások (0)

Írj egy hozzászólást

Vendégként szólsz hozzá. Lent tudsz bejelentkezni.

Kapcsolat

inbound certified professional
Bing Accredited Professional vizsga tanúsítvány
Google Display Hirdetés vizsga