A web érted dolgozik!

 

Stratégia tervezés, dizájn, tesztelés, módosítás

a jobb üzleti eredmények elérése érdekében.

Új funkciók a Google plus fotótárban

Szerző: iProfit Közzétéve: 2013-08-07 Kategória: Google, Közösségi média marketing, Online marketing hírek, Google Plus, Online marketing

Új funkciók a Google plus fotótárban

A Google plus fejlesztői a dizájn megújítása után a fotók megosztásával, szerkesztésével kapcsolatos funkciókat is felturbózták.

1. Fotó tárolás, automatikus feltöltés

A Google a fotók tárolását szisztematikusan átirányítja a Google plus fiókba: már itt láthatók a Picasa-ra feltöltött fotók és elérhető az automatikus feltöltés a mobil és asztali eszközökről.

Korlátlan, normál méretű (2048 képpont széles) fotó tárolható az albumokban. Eezek megosztásáról természetesen a felhasználó dönt: használhatjuk csak fotó tárhelyként is a Google plus fiókunkat, nagyobb méretű fotókat pedig a 15 Gb-ig ingyenes Drive-ba tölthetünk fel.

Google plus fotók esemény oldalonAz automatikus mentés funkció gyakorlatilag nem más, mint a Google plus fotók tárhelyének szinkronizálása mobil eszközeinkkel, azaz telefonunkról,  táblagépünkről azonnal feltöltésre kerülnek képeink. Ehhez az adott eszközön engedélyezni kell a megosztás funkciót a Google plus szolgáltatásban.

Aki elakadna, az a mobileszközről való feltöltéshez itt talál hozzá technikai segítséget, a számítógépről és fényképezőgépről történő feltöltés technikai részleteiről pedig itt olvashatunk.

Fotót nem csak albumba tölthetünk fel, de szervezhetünk eseményeket is, így azonnal megoszthatók a fotók az eseményre meghívott ismerőseinkkel, illetvenekik is van lehetőségük képek feltöltésére.

2. Kiemelések - Hát ez meg hogyan működik?

Hogy hogyan is működik a kiemelések nézet? Hát automatikusan! És saját tapasztalatunk alapján meglepően jól!

Google plus kiemelésGoogle plus oldalunk automatikusan egy kiemelések lapra rendezi a rendszer által legjobbnak ítélt fotóinkat, így segítve a választást, hogy mely fotót lehet érdemes megosztanunk ismerőseinkkel.

A Kiemelések funkció működése során figyelembe veszi az ismétlődő képeket, a homályos képeket, a gyenge expozíciókat, és azokat a képeket emeli ki, amelyeken a számodra fontos személyek, események és más pozitív jellemzővel bíró elemek láthatók.

Ennél a funkciónál az alapértelmezett állapot a kiemelések automatikus elkészítése, de természetesen ha nem értünk egyet a választott képekkel, akkor azokat bármikosr eltávolíthatjuk.

Mobilon a kiemelések az alapértelmezett nézet a fotók megtekintésekor!

A gyakorlat majd megmutatja, hogy mennyire működik jól ez a funkció, valóban meggyorsítja-e a fotók megosztását.

3. Jobb minőségű fotók: automatikus javítás

A Google-plus képeszerkesztője segítségével - a kis varázsceruza ikonra kattitnva - automatikusan javíthatjuk egy kép minőségét, forgathatjuk, kivághatunk belőle részleteket, módosíthatjuk az élességét, színeit, a megvilágítást és természetesen méretezhetjük is.

Google plus fotók szerkesztéseAz automatikus javítás elsősorban a megvilágítás és a képélesség módosításával hangsúlyozza ki a kép részleteit, segítségével élőbbé, élesebbé válik a fotónk.

Természetesen amennyiben az eredeti kép jobban tetszett, a módosítás visszavonható.

Képeinkhez - az Instagam-hoz hasonlóan - választhatunk különböző effekteteket, dekorálhatjuk különböző mintákkal, vagy feliratozhatjuk kedvünk szerint.

+1: Automatikus szuperség

Az újítások között előreláthatóan ez lesz a legmegosztóbb funkció ugyanis a Google plus bizonyos fotók észlelésekor automatikusan hoz létre új képeket.

  1. Panorámakép: egymással átfedésben lévő fotósorozatból készül.
  2. Mozgó animáció: legalább 5, egymást követő pillanatban készült képből jön létre.
  3. HDR, nagyobb árnyék- fénytartománnyal rendelkező kép: 3 különböző (alacsony, közepes és magas) exponálású kép feltöltésével lehet létrehozni.
  4. "Mosoly": egy csoportképen jelenlévő emberek profilképéből összeállított kép.
  5. Mix: hasonló háttérelemekkel rendelkező portrékból fotófülke stílusú rácsba rendezett kép készül.

Google plus automatikus szuperség

 A funkció a Beállítások menüpontban kapcsolható ki.

Jó szórakozást az új eszközök és lehetőségek felfedezéséhez!

Oszd meg!

Hozzászólások (0)

Írj egy hozzászólást

Vendégként szólsz hozzá. Lent tudsz bejelentkezni.

Kapcsolat

inbound certified professional
Bing Accredited Professional vizsga tanúsítvány
Google Display Hirdetés vizsga